Количката е празна
Към всички продукти
Ново История и цивилизации за 8. клас - Изд.Просвета -  По новата учебната програма за 2017/2018 г.

История и цивилизации за 8. клас - Изд.Просвета - По новата учебната програма за 2017/2018 г.

15,00 лв.

Кат. номер: 0496
Автор: Борислав Гаврилов, Кирил Славчев, Бистра Стоименова

Опции за покупка
Базова цена:

15,00 лв.

Моля изберете

Издателство: Просвета

Автори: Борислав Гаврилов, Кирил Славчев,Бистра Стоименова

Година: 2017

Страници: 196

Описание:

Новият учебник разглежда синхронно европейската и националната история през периода от края на XV до началото на XX век. Той е снабден с всички елементи, които гарантират на учителя и учениците активно обучение. Съдържанието е обхванато в:

- 38 теми за нови знания;
- 6 упражнения за формиране на умения;
- 5 тематични упражнения;
- 5 теми за преговор и обобщение.

Темите за нови знания обединяват достъпен авторски текст с разнообразни документи и прецизен методически апарат. Ключовите думи в текста с наклонен шрифт улесняват ученето. Въпросите към писмените извори и изображенията подпомагат техния анализ. 25 карти ориентират  учениците в историческото пространство, а обществената структура е онагледена с 18 схеми. Задачите в рубриката „Помислете, обяснете, обсъдете” целят осмисляне на историята, а не механично възпроизвеждане. Рубриката „През погледа на съвременниците” насърчава ученето чрез съпреживяване. Индивидуалните и груповите проекти, темите за проучване и за дискусия са фокус на дейностния подход, заложен в учебника. Рубриката „Наследство” акцентира върху ценностите на демокрацията.
Упражненията за формиране на умения задават „Метод на работа” с примери. В тях осмокласниците усвояват важните умения от програмата: анализ на историческа карта, произведения на изобразителното изкуство и фотографии; съставяне на план-конспект, писане на текст по исторически проблем, водене на културна дискусия. 
Тематичните упражнения са посветени на парламентаризма, на модерните идеологии консерватизъм и либерализъм, на робството, на международната дипломация по Източния въпрос и на идеите на българските революционери.  
Темите за преговор и обобщение синтезират най-важното от раздела в кратки текстове. Учениците сравняват и осмислят политически възгледи и модели на управление, причини и последици на събитията, идеи и действия на личности, проследяват промени и приемственост в историческото развитие.
 
Изданието е съвместимо с учебната програма за 2018/2019 г.

 


Подобни продукти